تجهیزات آزمایشگاهی_ دستگاه‌ آب مقطر گیری (Water Distillation)

دستگاه آب مقطر گیری
تجهیزات آزمایشگاهی_ دستگاه‌ آب مقطر گیری (Water Distillation)

 

     تقطیر کردن، راهکاری بسیار قدیمی در میان آدمیان و به ویژه در زمینه تهیه عصاره‌های گیاهی بوده است. این مقاله، بر دستگاه‌ آب مقطر گیر تمرکز شده است که برای تهیه آب مقطر در بسیاری از انواع آزمایشگاه‌ها همگی ما با دستگاه‌های گلاب‌گیری آشنا هستیم که از روش تقطیر کردن استفاده می‌کنند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و تغییر نیازهای انسان‌ها در زمینه‌های تحقیقاتی و صنعتی، انواع مختلفی از دستگاه‌های تقطیر کننده به وجود آمده است که هر کدام بسته به نوع مواد و هدف کاری ما، متفاوت ساخته شده‌اند. در استفاده می‌شود، چرا که آب مقطر نیاز ضروری و همیشگی بسیاری از این آزمایشگاه‌هاست.
     ساختار دستگاه آب مقطر گیر، عملکرد این دستگاه، و سوالاتی که ممکن است در زمینه استفاده از دستگاه به وجود آید، در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.

آب مقطر یا آب چکیده آبی است که ناخالصی آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. در این شیوه آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال میدهند. دمای جوش در آب چکیده پایینتر از آب معمولی است.
روش های مختلفی برای تولید آب مقطر
1- جوشاندن و تقطیر کردن
2- عبور آب از روی رزین
3- تصفیه بوسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر
البته می توان روش های بالا را با هم و یا جدا از هم استفاده نمود .
آب مقطر در باتری اسیدی مورد استفاده اتومبیلها و کامیونها استفاده میشود.
کاربردهای دستگاه آب مقطرگیر
1_ در روش جوشاندن و تقطیر این است که در حجم های بالا کار چندان به صرفه ای نیست و همچنین آب بدست آمده در این روش درجه خلوص بالایی ندارد و املاح همراه با بخار تقطیر می شود . برای راندمان بیشتر در روش تقطیر باید فشار هوا را کمتر و دما را بیشتر کرد که این کار باعث زودتر به جوش آمدن آب می شود. باید این نکته را در نظر داشت که نا خالصی ها باعث ایجاد رسوب میشود .
2_ در روش عبور از رزین این نکته مد نظر است که رزین خود نیاز به احیا دارد و این کار نیاز به دقت دارد . و مدت زمان احیا سازی رزین را از دو روش دستی و دیجیتالی بدست میآورند روش دیجیتالی : میدانید که ناخالصی در آب باعث ایجاد رسانایی می شود. با توجه به این موضوع دستگاه های محاسبه اتوماتیک ساخته می شود.
3_ در روش تصفیه بوسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر آب را تحت فشار به پشت نانو فیلتر ها می فرستند و از طرف دیگر آب مقطر بدست می آید . این تکنولوژی به لطف نانو فیلتر ها و اندازه ذرات مولکول های آب امکان پذیر می شود. نانو فیلتر ها دارای سوراخهای ریزی هستند که مولکولهای آب از آن رد می شوند اما دیگر ناخالصی ها گذر نمیکنند. با این تکنولوژی می توان آب دریا را آشامیدنی کرد .
انواع دستگاه اب مقطر گیری
1_ آب مقطرگیری یکبار تقطیر: باظرفیت 4 لیتربر ساعت این دستگاه از فولاد ضد زنگ می باشد برای خنک کردن کندانسور به 40 لیتر اب نیاز دارد.
2_ آب مقطرگیری دوبار تقطیر: این مدل برا ی خنک کردن کندانسور به ۱۲0 لیتر آب نیاز دارد .مخزن ذخیره ندارد قابلیت کنترل اتوماتیک درجه الودگی را داراست. کندانسور مرحله اول فولاد و مرحله دوم شیشه میباشد.
دستگاه آب مقطرگیر

انواع دستگاه های آب مقطر گیر ارائه شده در شرکت ویتا طب کوشا
شما میتوانید با مراجعه به بخش تجهیزات آزمایشگاهی، فروشگاه دستگاه های آب مقطر گیر، با مدل های ارائه شده در www.4lab.ir، آشنا شوید.

 


توسط : admin | تاریخ : 1395/11/25 | نظرات