همه چیز درباره تجهیزات آزمایشگاهی| خرید-فروش- قیمت

  تجهیزات

میکروسکوپ_ حمام التراسونیک_ ویسکومتر_ ترازو_ هموژنایزر_ همزن_ سانتریفوژ_ روتاری اپراتور_ آون

    به راستی تفاوت انسان ها با دیگر موجودات، در داشتن قدرت تفکر و اندیشمندی ویژه است. همین دو ویژگی انسان را قادر ساخته برای مرتفع کردن نیازهایش، راه ها و ایده هایی را خلق کند که زحمت و طافت فرسایی را کاهش داده و بهره بیشتری را در مدت زمان کمتری ایجاد کند. پس بدین ترتیب، ابزارها خلق شده اند. به طوری که اجداد و پیشینیان اولیه ما، به انسان های ابزار سنگی معروف بوده اند، چرا که توانستند، به کمک سنگ ها و تیز کردن آنها ابزارهایی برای شکار بهتر پیدا کنند. از آن زمان تا کنون که مدت زمانی حدود 200 هزار سال میگذرد، این ابزارها متنوع و در حیطه های مختلفی ایجاد شده اند و همگی این ابزارها در یک ویژگی مشابه بوده اند و آن هم تغییر و ایجاد انواع مدل هایی بوده که کارامدتر و کامل تر از مدل های پیشین شده اند و از تکنولوژی بیشتری بهره برده اند. در این میان، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی متنوع و مختلفی وجود دارند که عملکرد تحقیقاتی و تجاری شان کاملا وابسته به این ابزارهای به روز و پیشرفته است تا به اهداف تحقیقاتی و تجاری خود دست یابند.
در این مقاله تلاش شده است، توضیحاتی در باب انواعی از دستگاه ها که در عموم آزمایشگاه ها چون آزمایشگاه‌های پزشکی، ایمونولوژی، هماتولوژی، پتروشیمی و نفت، شیمی، زیست شناسی، بیوتکنولوژی، فیزیک مورد استفاده قرار می گیرند، آورده شود و لینک مربوط به اطلاعات کاملتر در انتهای هر بخش آورده شده است.

     
تجهیزات عمومی به دو بخش عمده تقسیم می شوند:


1. تجهیزات مصرفی که دربردارنده انواع بشر، بورت، پتری‌دیش و ... هستند. اصولا این تجهیزات از جنس پلاستیک و شیشه هستند و به عنوان ضروف آزمایشگاهی نیز در نظر گرفته می شوند.

2. تجهیزات و دستگاه ها: این تجهیزات به صورت دستگاه ساخته می‌شوند، بخش‌های مختلف عملکردی دارند که به یکدیگر وابسته بوده و دستگاه واحد و یکپارچه‌ای را ایجاد می‌کنند و اغلب به صورت الکترونی عمل می‌کنند. این دستگاه ها ابزارهایی هستند که به کمک انسان می آیند تا آزمایش ها و تحقیقات صورت پذیرد و آنالیزهای ممکنه را انجام می دهند.
در ادامه مطالبی در زمینه هر یک از این دستگاه ها آورده شده است:

فروشگاه تجهیزات آزمایشگاهی

میکروسکوپ (Microscope)

      همانطور که از نام میکروسکوپ بر می آید، این دستگاه با اجسام و موجودات بسیار ریزی سر و کار دارد، موجودات و اجسامی که با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شوند. قدمت این دستگاه ها به قرن 18 باز می گردد و از آن زمان تا کنون تغییر و تحولات بنیادی زیادی در میکروسکوپ ها به وجود آمده است، به طوری که امروزه انواع میکروسکوپ ها، همانند میکروسکوپ های بیولوژی، اینورت، فلورسنت، پلاریزان، به وجود آمده اند که هر کدام از اینها، دارای مدل های مختلف و در نتیجه قابلیت های مختلفی هستند و کاربردهای متفاوتی نیز دارند. علاوه بر آن قابلیت نسبتا جدیدی در میکروسکوپ های نوری به وجود آمده است و آن اینکه، دوربین هایی را میتوان به میکروسکوپ ها متصل کرد و به این ترتیب، به صورت مستقیمی از نمونه عکس گرفت و همزمان این عکس را در صفحه مانتیور کامپیوتر و یا لپ تاب مشاهده کرد.

     جالب است بدانید، به تازگی میکروسکوپ های جدیدی به وجود امده اند که قادر اند، نمونه های زنده ای مانند مرجان های دریایی را به صورت زنده و در زیر آب بررسی و مطالعه کنند و بدین ترتیب، از رفتار و شرایط زیست آنها اطلاعات بیشتری به دست خواهد آمد. این موضوع بیشتر از آن جهت اهمیت دارد که میتوان بدون از بین بردن موجودات، انها را مورد مطالعه قرار داد.
     اما نکته جالب توجه آنجاست که با ورود تجهیزات الکترونی به عرصه میکروسکوپ ها، میکروسکوپ ها از حالت نوری به حالت الکترونی تغییر یافتند و در نتیجه، قدرت دید میکروسکوپ ها را تا 1000 برابر بیشتر از میکروسکوپ های نوری کرده اند، به طوری که حتی میتوان سطح درونی  و سطح بیرونی یک سلول را نیز مشاهده کرد. در صورت تمایل به آگاهی بیشتر در زمینه میکروسکوپ ها، به بخش "همه چیز درباره میکروسکوپ" مراجعه فرمایید.

میکروسکوپ آزمایشگاهی

حمام التراسونیک (Ultrasonic Bath)

     حمام های التراسونیک، ظرفی برای شستشو دارند که آن را تانک می نامند. این ظرف با مایع شستشو پر می شود و امواج التراسونیک به داخل آن ساطع می شود. _امواج التراسونیک، که با نام های دیگری چون مافوق صوت خوانده می شوند، بسامدی خارج از محدوده شنوایی انسان دارند_. پس همانطور که از این توضیحات بر می آید، حمام های التراسونیک، از امواج مافوق صوت، برای از بین بردن آلودگی ها و خراش دادن هر نوع آلودگی از روی انواع سطوح استفاده می کنند. این روش، دستورالعمل کلی هر نوع حمام التراسونیک است. اما جزییات کار و انواع آن و توضیحات بیشتر را می توانید در بخش "همه چیز درباره حمام التراسونیک" بیابید.

حمام های التراسونیک

 ویسکوزیمتر- ویسکومتر (Viscometer)


ویسکومترها که با نام ویسکوزیمتر نیز خوانده می شوند، ابزاری برای اندازه گیری ویسکوزیتی (چسپندگی) مایعات هستند. مایعاتی وجود دارند که با تغییر شرایط جریان، ویسکوزیتی متفاوتی مییابند و در نتیجه نیازمند استفاده از دستگاه دیگری به نام رئومتر هستند. با این حال، ویسکومترها تنها در یک شرایط جریانی، ویسکوزیتی را اندازه گیری می کنند. ویسکومترها داستان طولانی از نحوه عملکرد، انواع و شرایط استفاده دارند که می توانید همگی این موارد را در بخش "همه چیز درباره ویسکومترها" بیابید.

ویسکومتر

      ترازوهای آزمایشگاهی (Scale or Balance)

     ترازوها، دستگاه هایی نام آشنا برای همگی ما هستند، یکی از ابزارهایی که همگی نوع خانگی آنها را دیده ایم و با نوع کاربرد و حتی کارکرد آن آشنایی داریم. اما امروزه، با پیشرفت علم و تکنولوژی، ترازوها نیز دستخوش تغییر شده اند و به انواع پیشرفته ای تبدیل شده اند که از آنها برای وزن کردن مقادیر اندک مواد و البته با دقت بسیار بالا، استفاده می شود. علاوه بر آن، انواعی از ترازوها، علاوه بر سنجش وزن، قادر به اندازه‌گیری میزان رطوبت مواد نیز هستند و به آن‌ها ترازوهای رطوبت سنج گفته می‌شود که خود در مقوله جداگانه ای قرار می گیرند. شما می توانید با ورود به بخش "همه چیز درباره ترازوها" با انواع مختلف ترازوهای امروزی  و کارکرد و انواع برندهای موجود آشنا شوید.

انواع ترازوی آزمایشگاهی

     هموژنایزرهای آزمایشگاهی (Homogenizer)

      یکی از تجهیزات آزمایشگاهی که برای هموژنیز کردن و یکنواخت کردن انواع مواد، مانند مواد، گیاهان، غذا، خاک و بسیاری دیگر از مواد استفاده می شود، هموژنایزرها هستند. در حقیقت، دستگاه های پیشرفته امروزی با این کارکرد را با این نام میخوانیم که در واقع همان کارکرد دستگاه های قدیمی " هاون ها" را با دقت، سرعت بالا و کارامدی بالاتری دارند. این دسته از دستگاه ها برندهای مختلف و مدل های بسیار مختلفی دارند. به عنوان مثال، امروزه هموژنایزرهایی ایجاد شده اند که با امواج التراسوند کار می کنند و در نتیجه، سرعت مخلوط کردن، دقت و کارایی کار بسیار بیشتر شده است. داستان این نوع از دستگاه ها طولانی است و شما می توانید ادامه این مباحث طولانی و پیچیده را در بخش "همه چیز درباره هموژنایزرها" بخوانید.

هموژنایزر

 همزن مکانیکی (Agitator= Mixer)

      همزن ها نیز دستگاه هایی ساده تا پیشرفته هستند و مصارف آنها از خانگی تا آزمایشگاهی و صنعتی متغیر است. به خاطر اینکه این دستگاه ها دارای مصرف خانگی هستند، با روش کار کلی این دستگاه ها آشنا هستیم. اما انواع صنعتی و آزمایشگاهی آنها متفاوت می باشد. دو نوع اصلی از آنها در آزمایشگاه ها وجود دارد: همزن‌های مکانیکی‌ با بیشینه ویسکوزیته و سرعت مورد نیاز مشخص می‌شوند و همزن‌های مغناطیسی که به آن‌ها هیتر مگنت و هیتر استیرر نیز گفته می‌شود، چرا که دارای پلیتی از جنس‌های مختلف هستند و قابلیت گرم شدن دارند. مکانیسم هم زدن آن‌ها با استفاده از امواج مغناطیسی و با قرار دادن یک قطعه کوچک مگنت درون ماده مورد نظر انجام می‌گیرد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به بخش "همه چیز درباره همزن مکانیکی" مراجعه کنید.

همزن های مکانیکی

سانتریفیوژ (Centrifuge)

      سانتریفوژهای آزمایشگاهی دارای موتوری هستند که صفحه ای که در بالای موتور قرار گرفته است را می چرخاند. روی این صفحه ظروفی محتوی مایعات مختلف قرار میگیرد و این موتور با سرعت زیادی میتواند این صفحه و در نتیجه این مایعات را بچرخاند. بر همین اساس  و بر اساس اندازه و ظرفیت حمل نمونه، انواع مختلفی از سانتریفوژها به وجود آمده اند. اصول کارکردی سانتریفوژها بر پایه رسوب گذاری است. به نحوی که شتاب مایل به مرکز منجر به جداسازی مواد بزرگ تر و چگالی کمتر می شوند. پس همانگونه که تا اینجا گفته شده است، اصول کارکردی این دستگاه ها تلفیقی از اصول فیزیک و شیمی است و برای فهم بییشتر مطالب و آشنایی با انواع سانتریفوژها و کارکردهای آن، می توانید به بخش "همه چیز درباره سانتریوفیوژها" مراجعه کنید.

سانتریفیوژ

      روتاری اواپراتور (Rotary Evaporator)
دستگاه های روتاری اواپراتور که با نام فارسی
تبخیر کننده های دوار شناخته می شوند، و به طور اختصاری با نام های rotavap و  rotovap شناخته می شوند، تجهیزاتی در آزمایشگاه های شیمی هستند و برای تبخیر حلال ها از نمونه به صورت ملایم و البته کارامد استفاده می شوند. علاوه بر این این دستگاه ها برای روش های عصاره گیری و تقطیر کردن نیز استفاده می شوند. اصول کارکردی این نوع از دستگاه ها را می توانید در بخش "همه چیز درباره روتاری اواپراتور" بیابید.

روتاری اواپراتور

آون (Oven)

     آون ها اتاقک هایی برای گرم کردن، پختن و یا خشک کردن مواد مختلف هستند و عمدتا برای مصارف پخت و پز استفاده می شوند. کوره ها (Kiln) و  اجاق ها (Furnace) از دسته ویژه آون ها هستند که اهداف مشخصی دارند و به ترتیب برای سفالگری و جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرند. از انجا که این عمل در دماهای بالا انجام می‌گیرد، مواد به نوعی استریل نیز می‌شوند. انواع مختلف آن می‌تواند دارای فن و بدون آن باشد. دستگاه‌هایی که از دماهای بالاتر از 400 درجه سانتیگراد استفاده می‌کنند، کوره نامیده شده و تحمل دمای تا 1200 درجه سانتی‌گراد را خواهند داشت. برای انتخاب کوره مناسب باید به دما، قابلیت کنترل دما و همچنین جنس بدنه داخلی آن نیز دقت کرد. موارد بیشتر را می توانید در بخش "همه چیز درباره آون های آزمایشگاهی" بیابید.
آون آزمایشگاهی

  دستگاه های آب مقطرگیری

       مدت های طولانی است که همگی ما با آب های تقطیر شده آشنا هستیم و تا حدی به شیوه سنتی تقطیر کردن آب و یا مایعات اینچنینی آشنا هستیم. همگی ما به خاطر داریم که جوشاندن آب می تواند منجر به ته نشین شدن املاحی مانند نمک شود و از این رو علاوه بر میکروب زدایی، جوشاندن آب و در نهایت به دست آوردن بخار آن منجر به جداسازی املاح خواهد گردید. اما ای روش، بسیار وقت گیر، هزینه بر و ناکارامد است. از این رو، از مدت ها پیش دستگاه های تقطیر کننده ای که دستگاه های آب مقطر گیر نامیده شدند، به وجود آمدند و به سرعت جای خود را در آزمایشگاه های مختلف پزشکی، زیست شناسی و صنعتی گرفتند. از همان زمان، پیشرفت علم منجر به تولید دستگاه های آب مقطرگیری شد که بسیار پیشرفته بودند و می توانستند در کمترین زمان، و کمترین میزان مصرف انرژی، مایعب مانند آب را نه تنها یکبار تقطیر، بلکه دوبار تقطیر کنند و از این رو آب خالص و بدون املاح مناسبی به دست می آمد که صرف استفاده در انواه آزمایشگاه ها می شد. 
صحبت در این مقوله می تواند بسیار طولانی باشد، از این رو شما می توانید اطلاعات بیشتر را در بخش " همه چیز درباره دستگاه آب مقطرگیر" بیابید. 
انواع مختلف دستگاه های آب مقطرگیر


در اینجا تلاش شد، آگاهی کلی در زمینه انواع مختلف تجهیزات آزمایشگاهی ارائه شود. شما می توانید با ورود به بخش صفحه اصلی، با دیگر محصولات آشنا شوید. 
علاوه بر آن شما می توانید با ورود به بخش فروشگاه انواع تجهیزات آزمایشگاهی، با انواع محصولات آزمایشگاهی آشنا شوید

توسط : admin | تاریخ : 1395/03/31 | نظرات