تجهیزات آزمایشگاهی_ بن ماری (Bain Marie= Water Bath)
قیمت انواع بن ماری
تاریخچه به وجود آمدن بن ماری
نام بن ماری، از اصطلاح لاتینی قرون وسطایی "بالنئوم ماریه (balneum Mariae) یا بالینئوم (balineum)" به دست آمده است که به صورت تحت الفظی به حمام ماری Mary’s bath معروف بوده است. افتخار ابداع بن ماری به Mary the Jewess برمی گردد که یک شیمیدان باستانی است. با این حال، استفاده از حمام آب گرم، بسیار قدیمی تر از این اختراع بوده و حتی شاید به زمان های هیپوکراتس و تئوفراستوس برمی گردد.
بن ماری (bain- marie)، که با نام های دیگری نیز چون water bath و double boiler شناخته می شود، دسته ای از حمام های گرماده می باشد. دسته ای از تجهیزات که در بخش های مختلفی چون علوم، صنعت، و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد تا مواد به آرامی و به صورت تدریجی گرم شوند تا دما در آن ها ثابت شده و یا آنکه دما در یک دوره مشخص زمانی، در ماده مورد نظر ثابت نگاه داشته شود
ویژگی های مشخص کننده بن ماری ها
بن ماری ها می توانند در اشکال، اندازه و انواع بسیار مختلفی مشاهده شوند، اما نوع مرسوم آنها ظروفی فلزی، وسیع و پهن و سیلندری است و دارای سه تا چهار بخش اصلی است: یک دسته، یک ظرف بیرونی و یا پایینی که مایع گرم کننده را در خود نگاه می دارد و یک ظرف کوچک تر دیگر که ظرف داخلی و یا بالایی است که به صورت مناسبی درون ظرف بیرونی قرار می گیرد و موادی که نیاز به گرم شدن دارند را در خود نگاه می دارد و در نهایت زیر ظرف بیرونی، منبع گرمایی تعبیه شده است. معمولا ظرف داخلی باید تا نیمه های مایع استفاده شده در بن ماری، غوطه ور گردد. ظرف کوچک تر، با ماده ای پر می شود که ظرفیت گرمایی بالایی داشته باشد و معمولا این ماده، آب خواهد بود.
زمانی که مایع درون بن ماری، آب باشد و بن ماری در مکان هایی مورد استفاده قرار بگیرد که در سطح دریا قرار دارند، حداکثر دمای موادی که در ظرف پایینی ایجاد خواهد شد، از 100 درجه سلسیوس (212 درجه فارنهایت)، بیشتر نخواهد شد که همان نقطه جوش آب است. اما استفاده از مایعاتی که دارای نقطه های جوش مختلفی هستند (همانند روغن ها، محلول های نمکی و غیره) منجر به ایجاد حداکثر دماهای مختلف خواهد شد.
جایگزین هایی برای بن ماری ها
یکی از جایگزین های امروزی به جای استفاده از بن ماری های مرسومی که با مایعات پر می شوند، استفاده از بن _ماری هایی است که از الکتریسیته استفاده می کنند و به این ترتیب، منجر به ایجاد دما و حرارتی خشک می شوند (dry- heat). در حقیقت در زیر ظروف گرم کننده، المنت های گرم کننده قرار گرفته اند. استفاده از این روش و این دسته از بن ماری های الکتریکی، مصرف انرژی کمتری را در پی دارد و تمیز کاری کمتری را نیاز دارد. سریع تر از بن ماری های معمول هم گرم می شود. این دسته از بن ماری های الکتریکی می توانند در دمای بالاتری مورد استفاده قرار بگیرند و اغلب ارزان تر از بن ماری های مرسوم هستند.
بن ماری های الکتریکی نیز می توانند به شکل مرطوب مورد استفاده قرار بگیرند که این کار با استفاده از آب های داغ و یا بخار آب مورد استفاده قرار بگیرد.
بن ماری ها دارای استفاده های پخت و پز هم هستند و به صورت وسیعی در رستوران های و مراکز پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال، بن ماری ها برای آب کردن شکلات می توانند مورد استفاده قرار بگیرند تا از چسپیدن به ته ظرف در طی حرارت مستقیم جلوگیری به عمل آید. استفاده از بن ماری ها در مصارف آشپزخانه ای بسیار وسیع است که در اینجا از اشاره به آنها خودداری می کنیم.
انواع کاربردهای بن ماری ها
این دستگاه کاربردهای زیادی در آزمایشگاههای زیستشناسی، پزشکی و شیمیایی مانند کشت سلولها و ذوب کردن مواد مختلف دارد.
انواع بن ماری های ارائه شده در شرکت ویتا طب کوشا
نسل جدید حمام های بن ماری ترکیبی از ظروف استیل و ضد زنگ با کنترل کننده های دیجیتالی دما می باشد. امنیت اجرایی و سهولت استفاده از دستگاه از نکات برجسته حمام بن ماری است. دقت تنظیم دما در این دستگاه بالاست، دارای تایمر بوده و قابل برنامه ریزی است و قابلیت نگه داری زمان از یک دقیقه به بالا را دارد. در ساخت حمام های بن ماری قوانین و استاندارد های تکنیکی به نحو احسنت مورد توجه قرار گرفته است. این دستگاه دارای محافظ دمای بالا و مانیتور دیجیتالی به منظور تضمین امنیت تست های طولانی مدت و همچنین دارای سیگنالهای هشدار دهنده صوتی و نوری می باشد .
دستگاه بن ماری جوش و سرولوژی ساخت کمپانی Memmert آلمان مدل WNB22 دیجیتال تمام استیل با مشخصات فنی زیر است : با حجم مفید 22 لیتر - رنج دمایی از دمای آب تا 95 ° C و دقت 0.5 ° C - به همراه درب شیبدار L1 - با قابلیت تنظیم دما و زمان.
برای بررسی محصولات آزمایشگاه بن ماری، میتوانید به بخش فروشگاه بن ماری مراجعه کنید