همه چیز درباره ترازوی آزمایشگاهی|خرید و فروش

 

ترازوی آزمایشگاهی

تجهیزات آزمایشگاهی_ترازوی آزمایشگاهی

     ترازوها که با نام غیر رسمی "وزنه" نیز شناخته می شوند، یکی از دستگاه های آشنا برای همگی ما هستند، چرا که یکی از مهم ترین کاربردهای آنها، وزن کردن میزان وزن بدن ما انسان ها بوده است. علاوه بر آن سایر مواد جامد را نیز می توان با این دستگاه مفید اندازه گیری کرد. اما این دستگاه نیز همانند سایر دستگاه‌های به روز شده، با پیشرفت علم و تکنولوژی، چهره و کارایی های جدیدی به دست آورده است، به طوری که امروزه می توان مقادیر کم از مواد مختلف (حتی تا حد میکرومتر) را با دقت های بسیار بالا اندازه گیری کرد. امروزه ترازوهای دیجیتالی استفاده وسیعی پیدا کرده اند، چرا که قادر هستند عوامل بیرونی که می توانست خطای اندازه گیری محسوب شود را حذف کنند و دقت اندازه گیری را بالا ببرند. در این مقاله تلاش شده است، علاوه بر تعریف دقیقی از ترازو و کاربرد آن، انواع ترازوها، نحوه کالیبره کردن ترازوها و روش نگهداری آنها معرفی شود.
 

ترازو  چیست؟

     ترازو دیجیتال، ترازو دستگاهی جهت تعیین وزن اجسام  عموما جامد می باشد که از سالها از اختراع آن میگذرد و این نشان دهنده میزان نیاز بشر به این دستگاه میباشد.
 

تاریخچه ترازو

     ترازو یکی از قدیمی ترین ابزار جهت اندازه گیری می باشد ، که گذشته ی صنعت ترازو به حدود 5000 سال قبل از میلاد باز می گردد ، با توجه به مقبره های فراعونه ی مصر دیده می شود که نقاشی ترازو نیز بر روی مقبره ها حکاکی و درج گردیده است همچنین در زمان عهد عتیق به ترازو نیز اشاره های کوچکی گردیده است .
در زبان عربی نام ترازو ، میزان می باشد که در قران کریم نیز ترازو را با این نام به عنوان بر پا دارنده ی عدل و وسیله ای جهت سنجش معرفی شده است .
     ترازو در گذشته کاربرد دیگری داشت که جهت اندازه گیری زمان نیز به کار می رفت ، در ریاضیات نیز از ترازو برای بدست آوردن نسبت مستقیم و معکوس استفاده می گردید .
     ترازو امروزه در مدل های بسیار متنوع در حال تولید و پیشرفت می باشد ، ترازو سالهای زیادیست که از مدل ترازوی قپانی ، ترازوی عقربه ای به ترازوی دیجیتالی تغییر یافته و ابزار استفاده شده در ترازوی دیجیتال نسبت به ترازو عقربه ای بسیار حساس تر و دقیق تر گردیده است ، دقت ترازو دیجیتال امروزه از اهمیت بسیار زیادی برخودار می باشد که از این جهت نیز تنوع محصولی ترازو آغاز گردید.

انواع ترازو

انواع ترازو

     ترازو ها در مدل ترازو آزمایشگاهی ، ترازو صنعتی ، ترازو فروشگاهی ،ترازو خانگی و ترازو زیر پایی در حال تولید می باشند که تنوع مدل های معرفی شده ی ترازو نیز خود به گروه های دیگری تقسیم می گردد .

ترازو آزمایشگاهی

     ترازو آزمایشگاهی دارای محفظه ی توزین است که مواد ارزشمند گرمی در محفظه ، توزین می گردد این امر برای جلوگیری از تاثیر هوا بر وزن مواد می باشد که استاندارد ترین روش برای محاسبه دقیق وزن مواد گرمی است .
در ترکیبات شیمیایی  و آزمایشگاهی و ساخت دارو خطا حتی به کمترین مقدار منجر به فاجعه می گردد و نیاز به ترازو آزمایشگاهی با دقت بالا وجود دارد تا مواد ترکیبی را به صورت دقیق توزین شده و محاسبه ی دقیقی داشته باشد .

     ترازو دیجیتالی با دقت بالا معادل 0.0001 گرم  و 0.00001  گرم دقیق ترین ترازو دیجیتال آزمایشگاهی بوده که در این صنعت می توان به کار برد ، زیرا میزان خطا در این دستگاه ها کاملا از بین رفته است .
در آزمایشگاه به دلیل حساسیت بالا در توزین دقت ترازو باید بسیار واقعی بوده و در تمام مدت توزین رعایت گردد ، گاهی نیز در آزمایشگاه ها نیاز به ترازو دیجیتالی ایجاد می گردد که بتواند رطوبت موجود در مواد را مقایسه و سنجش نماید ، استفاده از ترازو آزمایشگاهی در مدل رطوبت سنج و مقایسه کننده نیاز به علم استفاده از ترازو را همراه دارد و هر کاربری به راحتی نمی تواند از دستگاه استفاده نماید ، این گروه ترازو دیجیتالی دارای تنوع بالایی بوده و به صورت کاملا تخصصی تولید می گردد و هر کارخانه ای که به تولید ترازو مشغول است توان تولید ترازو آزمایشگاهی را ندارد و برای تولید و ساخت این دستگاه نیاز به شرایط خاص است به همین دلیل در خرید ترازو حتما دقت لازم رعایت گردد .
     در مواردی نیز علاوه بر وزن کلی اجسام ، وزن ترکیبی اجسام نیز توسط ترازو توزین می گردد ، ترازوی طلا کشی که به ترازو زرگری نیز معروف می باشد ، در زمان توزین ، ترازو ، وزن طلای بکار رفته در اجسام ، را توزین و مشخص می نماید ، در نمونه ی دیگر می توان تعیین وزن و ترکیب وزنی آلیاژ های فلزی را نام برد .

نحوه آغاز کار با ترازو

  • قبل از  شروع به کار،  با چرخاندن دو چرخ جلوی ترازو می توان از تراز بودن ترازو اطمینان حاصل کرد. توجه نمایید در هنگام تراز بودن حباب کوچک وسط حباب بزرگ قرار می گیرد.  این دو حباب در جلوی کفه ترازو قرار دارد.
  •   کاغذ را روی کفه قرار داده با چرخاندن پیچ ترازو به جلو و بعد به سمت راست حدود وزن کاغذ را به دست آورید. می توان با استفاده از پیچی که در سمت راست بالای دستگاه قرار دارد به صورت Fine صفر دستگاه را تنظیم کرد. سپس پیچ را به سمت چپ بچرخانید.
  • میزان وزن مورد نیاز را با وزن کاغذ جمع کرده و با استفاده از 4 پیچی که در جلوی ترازو قرار دارد حدود
  • وزن مورد نیاز را بر حسب گرم به ترازو دهید.
  • آنقدر پودر اضافه کنید تا عدد محاسبه گردیده روی صفحه ترازو ظاهر گردد.
  • توجه کنید که موقع کار درب های ترازو که کفه در آن قرار دارد بسته باشد.
  • موقع خاموش کردن ترازو حتما پیچ ها را بچرخانید تا روی صفر قرار گیرند.
  • دستگیره جلوی دستگاه را در وسط قرار دهید و محکم به آن فشار آورید.

نحوه نگهداری از ترازو

  • ترازو را روی سطحی قرار دهید که ارتعاشات زمینه بر عمل توزین تاثیر نگذارد.
  • قبل و  بعد از استفاده از ترازو حتما صفحه گرد جهت اندازه گيری مواد (کفه ترازو) را كاملا تميز کنید.
  • در هنگام اندازه گيری اسيد و مواد خورنده  احتياطات لازم را به عمل آوريد.
  • ترازو  و محیط اطراف آن را  هر هفته یک بار تمیز و  جهت ایجاد سوابق،  تاریخ  انجام کار را در فرم کنترل میانی و نگهداری تجهیز به شماره  TD-FO-013 ثبت کنید.
  • در زمان های تعیین شده به کنترل میانی کار تجهیز توجه نموده با هماهنگی با آزمایشگاه کالیبراسیون انستیتو اقدام نموده ، تاریخ و نتیجه انجام کار را در فرم کنترل میانی و نگهداری  تجهیز به شماره TD-FO-013
  • ثبت کنید.
  • در صورت نیاز به سرویس یا تعمیر،  تاریخ و  نتیجه انجام کار را حتماً ثبت کنید.

نحوه کالیبر کردن و یا تراز کردن ترازو 

      ترازوی دیجیتال را با تنظیم دقیق پایه ها تراز  نمایید و حساسیت ترازو را نیز تنظیم کنید ( به طور معمول روش تراز کردن ترازو در دفترچه ی راهنمای ترازوی آزمایشگاهی توضیح داده میشود )
- حساسیت ترازو را هنگامی که برای اولین بار با ترازو کار میکنید ، هنگامی که جای ترازو را تغییر می دهید ، بعد از تراز کردن ترازو و بعد از تغییرات عمده در دما ، رطوبت یا فشار هوا تنظیم نمایید .
- هنگام توزین بار بررسی نمایید که نمایشگر ترازو صفر باشد در صورت نیاز میتوانید از کلید پارسنگ دستگاه را صفر کنید .
- هنگام توزین ، بار را در وسط کفه ی ترازوی آزمایشگاهی قرار دهید این کار موجب کاهش ایجاد خطا در توزین می شود .
- توصیه میشود بین اتمام یک توزین و شروع مجدد توزین مجدد 30 ثانیه منتظر نمایید .
- ظرفی کوچک را به عنوان ظرف توزین در نظر بگیرید .
- مواد عایق الکتریکی قوی از قبیل شیشه و پلاستیک می توانند بار الکترواستاتیکی به خود بگیرند این بارها به شدت می توانند نتیجه توزین را مختل کنند به همین دلیل اطمینان حاصل کنید که اقدامات اصلاحی مناسب انجام گرفته شده باشند .
- ظرف توزین و موادی که  داخل آن موجود است بهتر است با محیط احاطه کننده آن هم دما باشند  اختلاف دما می تواند منجر به جریان های هوایی شود که باعث خطا در نتیجه توزین می شود ( ظرف توزین باید کاملا خشک باشد )
- در صورتی که ترازوی آزمایشگاهی شما از نوع ترازوی محفظه دار است حفاظ جریان هوا را فقط در مواقع لزوم باز نمایید چرا که باز نکردن حفاظ جریان هوا باعث ثابت ماندن هوای داخل محفظه می شود .
- محفظه توزین و کفه ترازو را تمیز نگه دارید .
- از ظروف تمیز برای توزین استفاده کنید .
- ترازو را می توان با مایع تمیز کننده شیشه تمیز کرد .
- از پارچه های آغشته به الکل روغنی برای تمیز کردن ترازو استفاده نکنید .
- قبل از تمیز کردن ترازو تمام قسمت های جداشدنی نظیر کفه ترازو را جدا کنید .
- در صورت مواجه شدن با مشکل حتما ایراد ترازو را به مراکز تخصصی تعمیر ترازوی آزمایشگاهی گزارش دهید .
- از تعمیر خود سرانه ی ترازو خودداری نمایید.

انواع ترازوهایی که در شرکت ویتا طب کوشا ارائه می شود

شما میتوانید با ورود به بخش تجهیزات آزمایشگاهی، فروشگاه ترازوی آزمایشگاهی، با انواع ترازوهای ارائه شده در www.4lab.ir آشنا شوید و نسبت به خرید اینترنتی آنها اقدام فرمایید. لیست انواع ترازوها در اینجا نیز ارائه شده است. 
1. انواع ترازوهای آزمایشگاهی کمپانی انگلیسی ADAM  با انواع مدل های NBL 423i، NBL 254NBL 214e، NBL 223e، NBL 423e، NBL 4602e، NBL 214i، NBL 254e، 
2. انواع ترازوهای آزمایشگاهی کمپانی انگلیسی ADAM با انواع مدل های   ACB Plus 150، ACB Plus 3000، SCB 100، CQT 2601، ACB Plus 300
3. ترازوی فلزات گرانبها سری HCB-J ساخت آدام انگلیس
4. ترازو و رطوبت سنج ساخت کمپانی ADAM انگلیس مدل PMB 53

5. ترازوهای آزمایشگاهی کمپانی AND ژاپن با انواع مدل های GH- 202، GR- 300، GR-200، EK- 200I، GF600، MX-MF، GR- 300، GF3000، FX300I، FX3000I، HR.
6.ترازوی آزمایشگاهی کمپانی KERN آلمان با انواع مدل های PFB300-3 ,PFB1200-2,ABJ-220,PBS 60-3




 
 

توسط : admin | تاریخ : 1395/03/13 | نظرات